Bavorské vdolečky miluje každý. Zkuste recept provonět vanilkou a rumem. Příprava je snadná, stačí nechat těsto dostatečně vykynout. Jsou krásně křehké, vláčné a příjemně sladké.
Ingredience (50 x porce)
Kvásek
Postup přípravy
Nejprve připravíme kvásek smícháním vlažného mléka a ostatních surovin. Vše důkladně rozšleháme vidličkou. Necháme alespoň 15 minut vykynout.
Dáme kvásek do kuch. robotu a přidáme ostatní suroviny. Máslo musí být měkké. Necháme v robotu důkladně propracovat. Přibližně 15 minut.
Poté dáme na teplé místo vykynout. Během kynutí jednou zpracujeme. Celkem by těsto mělo kynout 1,5 hodiny.
Vál podsypeme moukou, těsto vyválíme a vykrajujeme skleničkou kolečka.
Necháme kolečka pod utěrkou vykynout. Omytým vejcem uděláme uprostřed důlek a smažíme na oleji z obou stran.
Necháme vychladnout a zdobíme povidly, tvarohem a šlehačkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 73.04 kcal |
Protein: 1.68 g |
Sacharidy: 10.94 g |
z toho cukr: 2.69 g |
Tuk: 2.10 g |
z toho nas. MK: 1.19 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3674-bavorske-vdolecky-s-vanilkou