super
Věnečky z odpalovaného těsta
U nás jeden z nejoblíbenějších zákusků, a proto nesmí chybět při žádné příležitosti. Z přípravy nemusíte mít strach, není složitá a jistě se vám věnečky podaří hned poprvé.
Reklama
Postup přípravy
1.
V hrnci zahřejeme vodu, přidáme heru a sůl. Mícháme a přivedeme k varu. Postupně přisypeme mouku a směs vaříme asi 5 minut. Stále mícháme, bude se nám ode dna hezky odpalovat.
2.
Necháme vychladnout, občas promícháme.
3.
Až je těsto vlažné, přidáme 4 vejce a 1 žloutek. Přidáváme po 1 kuse, vždy zapracujeme do těsta. Hotové dáme do cukrářského sáčku.
4.
Plech vyložíme pečícím papírem a cukrářských sáčkem vytlačíme na plech kolečka. Můžeme si pomoci, když namočíme menší skleničku v mouce a uděláme si na papíru šablony obtisknutím skleničky.
5.
Pečeme na horkovzduch, 180 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
6.
Připravíme si krém. Změklé máslo dáme do mísy. Uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku přidáme cukry a dobře promícháme. Vlažné zašleháme do másla a přilejeme rum.
7.
Krém dáme do cukrářského sáčku, věnečky rozkrojíme a naplníme krémem.
8.
Polevu si připravíme z horkého mléka, rumu a moučkového cukru. Třeme vařečkou v misce, postupně přisypáváme cukr. Pomocí lžíce poléváme věnečky.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
351.45 kcal |
Protein |
4.06 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
49.15 g
41.85 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.56 g
8.49 g
|
Reklama
Reklama




