Žloutkové věnečky
Klasické žloutkové věnečky z odpalovaného těsta jsou lehké, nadýchané a plněné voňavým žloutkovým krémem. Jsou skvělé ke kávě i na slavnostní příležitosti. Ačkoliv vypadají složitě, jejich výroba je překvapivě jednoduchá.
Reklama
Postup přípravy
1.
Převaříme vodu s máslem a solí v hrnci a přivedeme ji k varu.
2.
Vsypeme mouku do vroucí směsi a mícháme, dokud se těsto neodpaří, nezhoustne a nezačne se oddělovat od stěn hrnce.
3.
Přesuneme těsto do mísy a necháme ho mírně zchladnout, aby se do něj dala zašlehat vejce.
4.
Zašleháme postupně vejce, aby vzniklo hladké a lepivé odpalované těsto.
5.
Připravíme plech s pečicím papírem a přendáme těsto do cukrářského sáčku s větší zdobicí špičkou.
6.
Stříkáme věnečky do pravidelných kroužků (cca 5–6 cm).
7.
Pečeme je v troubě předehřáté na 200 °C, dokud nezezlátnou (cca 20–25 min). Během pečení neotvíráme troubu, aby věnečky nespadly.
8.
Uvaříme žloutkový krém: V části mléka rozmícháme žloutky, cukr a pudinkový prášek.
9.
Zbytek mléka přivedeme k varu, vlijeme pudinkovou směs a uvaříme hustý krém.
10.
Odstavíme a zašleháme máslo, dokud nevznikne jemný krém.
11.
Necháme krém úplně vychladnout, aby šel dobře stříkat.
12.
Rozřízneme věnečky vodorovně, ale ne úplně – jen tak, aby šly otevřít.
13.
Naplníme je žloutkovým krémem pomocí cukrářského sáčku.
14.
Uzavřeme je, pocukrujeme a podáváme.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
206.82 kcal |
Protein |
4.08 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
17.28 g
9.69 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.64 g
7.86 g
|
Reklama
Reklama




