Věnečky z odpalovaného těsta

U nás jeden z nejoblíbenějších zákusků, a proto nesmí chybět při žádné příležitosti. Z přípravy nemusíte mít strach, není složitá a jistě se vám věnečky podaří hned poprvé.

Ingredience (15 x porce)

Na těsto

Na krém

Na polevu

Postup přípravy

  1. V hrnci zahřejeme vodu, přidáme heru a sůl. Mícháme a přivedeme k varu. Postupně přisypeme mouku a směs vaříme asi 5 minut. Stále mícháme, bude se nám ode dna hezky odpalovat.
  2. Necháme vychladnout, občas promícháme.
  3. Až je těsto vlažné, přidáme 4 vejce a 1 žloutek. Přidáváme po 1 kuse, vždy zapracujeme do těsta. Hotové dáme do cukrářského sáčku.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem a cukrářských sáčkem vytlačíme na plech kolečka. Můžeme si pomoci, když namočíme menší skleničku v mouce a uděláme si na papíru šablony obtisknutím skleničky.
  5. Pečeme na horkovzduch, 180 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
  6. Připravíme si krém. Změklé máslo dáme do mísy. Uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku přidáme cukry a dobře promícháme. Vlažné zašleháme do másla a přilejeme rum.
  7. Krém dáme do cukrářského sáčku, věnečky rozkrojíme a naplníme krémem.
  8. Polevu si připravíme z horkého mléka, rumu a moučkového cukru. Třeme vařečkou v misce, postupně přisypáváme cukr. Pomocí lžíce poléváme věnečky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 351.45 kcal | Protein: 4.06 g | Sacharidy: 49.15 g | z toho cukr: 41.85 g | Tuk: 15.56 g | z toho nas. MK: 8.49 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1547-venecky-z-odpalovaneho-testa