Špaldová jablečná buchta z remosky

Výborná buchta po které se jen zapráší. Pokud máte jablíčka z vlastní zahrádky a nevíte co s nimi upečte tuto jednoduchou buchtu.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Jablka si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
2.
Malou nádobu z remosky si vymažeme a vysypeme, nebo můžeme použít pečící papír.
3.
Vejce si vyšleháme s cukrem a přilijeme mléko.
4.
V další misce si smícháme mouku s práškem do pečiva, sůl a citronovou šťávu.
5.
Obě misky smícháme dohromady a vytvoříme hladké těsto.
6.
Do remosky vrstvíme jablka, těsto a opakujeme alespoň třikrát tak, aby jsme zakončili vrstvou těsta.
7.
Na těsto položíme plátky másla, posypeme cukrem, zavřeme víkem od remosky a pečeme zhruba 45 minut.
8.
Po vychladnutí podáváme sypané moučkovým cukrem.

Od: Petuler, 12.11.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
45 min vaření
55 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, ovoce, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
197.47 kcal
Protein
4.08 g
Sacharidy
z toho cukr
37.25 g
25.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.36 g
1.58 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama