Špaldová jablečná buchta z remosky

Výborná buchta po které se jen zapráší. Pokud máte jablíčka z vlastní zahrádky a nevíte co s nimi upečte tuto jednoduchou buchtu.

Ingredience (10 x porce)

Na těsto

Postup přípravy

  1. Jablka si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Malou nádobu z remosky si vymažeme a vysypeme, nebo můžeme použít pečící papír.
  3. Vejce si vyšleháme s cukrem a přilijeme mléko.
  4. V další misce si smícháme mouku s práškem do pečiva, sůl a citronovou šťávu.
  5. Obě misky smícháme dohromady a vytvoříme hladké těsto.
  6. Do remosky vrstvíme jablka, těsto a opakujeme alespoň třikrát tak, aby jsme zakončili vrstvou těsta.
  7. Na těsto položíme plátky másla, posypeme cukrem, zavřeme víkem od remosky a pečeme zhruba 45 minut.
  8. Po vychladnutí podáváme sypané moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 197.47 kcal | Protein: 4.08 g | Sacharidy: 37.25 g | z toho cukr: 25.08 g | Tuk: 3.36 g | z toho nas. MK: 1.58 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3269-spaldova-jablecna-buchta-z-remosky