Špaldová jablečná buchta z remosky
Výborná buchta po které se jen zapráší. Pokud máte jablíčka z vlastní zahrádky a nevíte co s nimi upečte tuto jednoduchou buchtu.
Ingredience (10 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Na těsto
-
-
Postup přípravy
- Jablka si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Malou nádobu z remosky si vymažeme a vysypeme, nebo můžeme použít pečící papír.
- Vejce si vyšleháme s cukrem a přilijeme mléko.
- V další misce si smícháme mouku s práškem do pečiva, sůl a citronovou šťávu.
- Obě misky smícháme dohromady a vytvoříme hladké těsto.
- Do remosky vrstvíme jablka, těsto a opakujeme alespoň třikrát tak, aby jsme zakončili vrstvou těsta.
- Na těsto položíme plátky másla, posypeme cukrem, zavřeme víkem od remosky a pečeme zhruba 45 minut.
- Po vychladnutí podáváme sypané moučkovým cukrem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 197.47 kcal |
Protein: 4.08 g |
Sacharidy: 37.25 g |
z toho cukr: 25.08 g |
Tuk: 3.36 g |
z toho nas. MK: 1.58 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3269-spaldova-jablecna-buchta-z-remosky