Bramborové šišky s opečenou strouhankou, cukrem a máslem
Bramborové šišky jsou oblíbeným sladkým jídlem. Většinou se podávají s mletým mákem a vyzkoušejte je s opečenou strouhankou.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Brambory si uvaříme ve slupce do změknutí, scedíme a necháme vychladnout.
                2.
                    Brambory si oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle.
                3.
                    Přidáme vejce, žloutek, sůl, mouku a uděláme těsto, které necháme odpočinout v lednici.
                4.
                    Z těsta si trháme kousky ze kterých v ruce vytvarujeme šišky a vkládáme je do vařící vody. Vaříme zhruba 3 minuty.  Poté scedíme.
                5.
                    Rozehřejeme si pánev, vsypeme strouhanku a opékáme na sucho do křupava.
                6.
                    Šišky si dáme na talíř, zasypeme strouhankou, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 510.00 kcal | 
| Protein | 17.11 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 88.48 g 3.37 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 7.75 g 2.95 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

