Bramborové šišky s opečenou strouhankou, cukrem a máslem

Bramborové šišky jsou oblíbeným sladkým jídlem. Většinou se podávají s mletým mákem a vyzkoušejte je s opečenou strouhankou.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory si uvaříme ve slupce do změknutí, scedíme a necháme vychladnout.
  2. Brambory si oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle.
  3. Přidáme vejce, žloutek, sůl, mouku a uděláme těsto, které necháme odpočinout v lednici.
  4. Z těsta si trháme kousky ze kterých v ruce vytvarujeme šišky a vkládáme je do vařící vody. Vaříme zhruba 3 minuty. Poté scedíme.
  5. Rozehřejeme si pánev, vsypeme strouhanku a opékáme na sucho do křupava.
  6. Šišky si dáme na talíř, zasypeme strouhankou, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 510.00 kcal | Protein: 17.11 g | Sacharidy: 88.48 g | z toho cukr: 3.37 g | Tuk: 7.75 g | z toho nas. MK: 2.95 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3248-bramborove-sisky-s-opecenou-strouhankou-cukrem-a-maslem