Bramborové šišky s opečenou strouhankou, cukrem a máslem
Bramborové šišky jsou oblíbeným sladkým jídlem. Většinou se podávají s mletým mákem a vyzkoušejte je s opečenou strouhankou.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Brambory si uvaříme ve slupce do změknutí, scedíme a necháme vychladnout.
Brambory si oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle.
Přidáme vejce, žloutek, sůl, mouku a uděláme těsto, které necháme odpočinout v lednici.
Z těsta si trháme kousky ze kterých v ruce vytvarujeme šišky a vkládáme je do vařící vody. Vaříme zhruba 3 minuty. Poté scedíme.
Rozehřejeme si pánev, vsypeme strouhanku a opékáme na sucho do křupava.
Šišky si dáme na talíř, zasypeme strouhankou, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 510.00 kcal |
Protein: 17.11 g |
Sacharidy: 88.48 g |
z toho cukr: 3.37 g |
Tuk: 7.75 g |
z toho nas. MK: 2.95 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3248-bramborove-sisky-s-opecenou-strouhankou-cukrem-a-maslem