Křupavé laskonky s lahodným krémem

Také milujete laskonky? Křupavou pochoutku z bílků plněnou různými druhy krémů? Upečte si je doma podle našeho receptu pěkně krok za krokem. Příprava sice zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Jsou vynikající!

Reklama

Ingredience

Množství na
  ks

Postup přípravy

1.
Abyste vytvořili pěkné laskonky, pořiďte si nejprve šablonu na laskonky, díky které docílíte typického laskonkového tvaru. Šablonu pak můžete využít i pro pečení dalších zákusků. Šablonu na laskonky pořídíte v cukrářských obchodech nebo na e-shopech.
2.
Až budete mít náčiní, začněte s přípravou. Bílky vyšlehejte spolu s cukrem krupice ve vodní lázni nad horkou parou do hladké pěny. Trvá zhruba 10-15 minut. Pěna musí být tuhá. Až docílíte tuhé konzistence, nechte pěnu zchladnout, a následně do ní vmíchejte mleté mandle a moučkový cukr. Pokud máte rádi kokos, můžete mandle zaměnit za strouhaný kokos. I ten se do laskonek skvěle hodí.
3.
Hmotu důkladně promíchejte a přes šablonu ji naneste na plech vyložený pečicím papírem. Povrch pěkně uhlaďte a laskonky pečte na 120 stupňů cca 15 minut. Po 15 minutách ztlumte teplotu na 60 stupňů a laskonky nechte v troubě "sušit" další 3-4 hodiny. Při sušení laskonek nechte otevřená dvířka od trouby.
4.
Mezitím si připravte krém do laskonek. Konzervu tradičního salka vařte 2 hodiny v hrnci s vodou. Poté plechovku vytáhněte, salko nalijte do mísy a přidejte k němu na kostky nakrájené změklé máslo. Obě ingredience vyšlehejte do hladkého krému.
5.
Usušené laskonky promazávejte krémem. Spodní vrstvu laskonky potřete máslovým krémem a přiklopte ji horní vrstvou. Laskonky uchovávejte v chladu, nejlépe v lednici. Podávejte je ke kávě dozdobené šlehačkou.

Od: Barbora, 22.1.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
4 hod vaření
4 hod 30 min celkem
Množství: 25 × ks
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × ks = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × ks
Energetická hodnota
175.38 kcal
Protein
2.39 g
Sacharidy
z toho cukr
17.07 g
16.86 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.11 g
6.07 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama