Křupavé laskonky s lahodným krémem

Také milujete laskonky? Křupavou pochoutku z bílků plněnou různými druhy krémů? Upečte si je doma podle našeho receptu pěkně krok za krokem. Příprava sice zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Jsou vynikající!

Ingredience (25 x ks)

Postup přípravy

  1. Abyste vytvořili pěkné laskonky, pořiďte si nejprve šablonu na laskonky, díky které docílíte typického laskonkového tvaru. Šablonu pak můžete využít i pro pečení dalších zákusků. Šablonu na laskonky pořídíte v cukrářských obchodech nebo na e-shopech.
  2. Až budete mít náčiní, začněte s přípravou. Bílky vyšlehejte spolu s cukrem krupice ve vodní lázni nad horkou parou do hladké pěny. Trvá zhruba 10-15 minut. Pěna musí být tuhá. Až docílíte tuhé konzistence, nechte pěnu zchladnout, a následně do ní vmíchejte mleté mandle a moučkový cukr. Pokud máte rádi kokos, můžete mandle zaměnit za strouhaný kokos. I ten se do laskonek skvěle hodí.
  3. Hmotu důkladně promíchejte a přes šablonu ji naneste na plech vyložený pečicím papírem. Povrch pěkně uhlaďte a laskonky pečte na 120 stupňů cca 15 minut. Po 15 minutách ztlumte teplotu na 60 stupňů a laskonky nechte v troubě "sušit" další 3-4 hodiny. Při sušení laskonek nechte otevřená dvířka od trouby.
  4. Mezitím si připravte krém do laskonek. Konzervu tradičního salka vařte 2 hodiny v hrnci s vodou. Poté plechovku vytáhněte, salko nalijte do mísy a přidejte k němu na kostky nakrájené změklé máslo. Obě ingredience vyšlehejte do hladkého krému.
  5. Usušené laskonky promazávejte krémem. Spodní vrstvu laskonky potřete máslovým krémem a přiklopte ji horní vrstvou. Laskonky uchovávejte v chladu, nejlépe v lednici. Podávejte je ke kávě dozdobené šlehačkou.

Nutriční hodnoty (1 x ks)

Energ. hodnota: 175.38 kcal | Protein: 2.39 g | Sacharidy: 17.07 g | z toho cukr: 16.86 g | Tuk: 11.11 g | z toho nas. MK: 6.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2953-krupave-laskonky-s-lahodnym-kremem