Sachr dezert

Krásné mini dortíky, které jsou ozdobou každé oslavy. Jsou výtečné a podávají se jako jednohubky. Podávejte vychlazené a pokud budete zdobit šlehačkou, použijte ztužovač.

Reklama

Ingredience

Poleva

Náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Máslo nechte změknout. Vyšlehejte s cukrem, kakaem a 1 vejcem. Další vejce postupně přidávejte a zašlehávejte.
2.
Smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně vmíchejte do těsta společně se smetanou. Vždy po částech.
3.
Rozetřete v tenké vrstvě na plech s pečícím papírem. Uhlaďte. Těsto bude spíše hustší.
4.
Dejte péct do rozehřáté trouby na 170 ° na asi 20 minut. Spíše méně. Těsto musí být měkké, ale nesmí se lámat. Podobně jako roláda, je třeba vyzkoušet optimální čas u každé trouby.
5.
Nechejte zcela vychladnout. Polovinu natřete marmeládou. Vykrajujte kolečka a začněte je spojovat.
6.
Ve vodní lázni připravte rozpuštěnou čokoládu s máslem a smetanou. Polévejte čokoládou a natírejte i boky. Dejte do chladna zatuhnout.
7.
Ozdobte šlehačkou, strouhanými ořechy, strouhanou čokoládou. Vždy podávejte vychlazené a lépe druhý den.

Od: Iva V, 29.8.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
20 min vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 18 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
283.36 kcal
Protein
3.80 g
Sacharidy
z toho cukr
20.39 g
12.13 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.70 g
12.56 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama