Sachr dezert

Krásné mini dortíky, které jsou ozdobou každé oslavy. Jsou výtečné a podávají se jako jednohubky. Podávejte vychlazené a pokud budete zdobit šlehačkou, použijte ztužovač.

Ingredience (18 x porce)

Poleva

Náplň

Postup přípravy

  1. Máslo nechte změknout. Vyšlehejte s cukrem, kakaem a 1 vejcem. Další vejce postupně přidávejte a zašlehávejte.
  2. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně vmíchejte do těsta společně se smetanou. Vždy po částech.
  3. Rozetřete v tenké vrstvě na plech s pečícím papírem. Uhlaďte. Těsto bude spíše hustší.
  4. Dejte péct do rozehřáté trouby na 170 ° na asi 20 minut. Spíše méně. Těsto musí být měkké, ale nesmí se lámat. Podobně jako roláda, je třeba vyzkoušet optimální čas u každé trouby.
  5. Nechejte zcela vychladnout. Polovinu natřete marmeládou. Vykrajujte kolečka a začněte je spojovat.
  6. Ve vodní lázni připravte rozpuštěnou čokoládu s máslem a smetanou. Polévejte čokoládou a natírejte i boky. Dejte do chladna zatuhnout.
  7. Ozdobte šlehačkou, strouhanými ořechy, strouhanou čokoládou. Vždy podávejte vychlazené a lépe druhý den.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 283.36 kcal | Protein: 3.80 g | Sacharidy: 20.39 g | z toho cukr: 12.13 g | Tuk: 20.70 g | z toho nas. MK: 12.56 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2757-sachr-dezert