Kuřecí rosol s vařeným vejcem a zeleninou

Kuřecí rosol s masem, zeleninou a vejcem je opravdovou pochoutkou. Můžeme podávat jen tak s pečivem a nebo posypat nakrájenou cibulkou a pokapat octem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do tlakového hrnce si vložíme opláchnutá stehna a zalijeme asi 2 litry vody. Přidáme nové koření, celý pepř, majoránku, sůl, cibuli, česnek, zavřeme hrnec a vaříme 40 minut.
2.
Po 40 minutách vypustíme tlak a hrnec otevřeme, přidáme vcelku očištěnou kořenovou zeleninu. Hrnec uzavřeme a vaříme dalších 20 minut.
3.
Než se nám vše uvaří, připravíme si misky do kterých dáme na kolečka vařené vejce. Kdo má čerstvý hrášek na zahrádce může přidat i hrášek.
4.
Po uvaření a vypuštění tlaku z hrnce, hrnec otevřeme. Vyjmeme maso a zeleninu. Maso vykostíme a nakrájíme na kousky, zeleninu na kostičky a vložíme do připravených misek s vařeným vejcem.
5.
Poté si vývar scedíme a přidáme želatinu podle návodu na obalu. Já nejprve rozmíchala ve 150 ml vařícího vývaru a po rozpuštění jsem dolila 500 ml studené vody. Smíchala jsem s vývarem a nalila do mističek.
6.
Necháme v lednici ztuhnout zhruba 4 hodiny. Můžeme podávat s pečivem.

Od: Petuler, 28.7.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 4 hod 10 min příprava
1 hod vaření
5 hod 10 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
321.82 kcal
Protein
25.51 g
Sacharidy
z toho cukr
10.08 g
4.55 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.39 g
5.48 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama