Kuřecí rosol s masem, zeleninou a vejcem je opravdovou pochoutkou. Můžeme podávat jen tak s pečivem a nebo posypat nakrájenou cibulkou a pokapat octem.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Do tlakového hrnce si vložíme opláchnutá stehna a zalijeme asi 2 litry vody. Přidáme nové koření, celý pepř, majoránku, sůl, cibuli, česnek, zavřeme hrnec a vaříme 40 minut.
Po 40 minutách vypustíme tlak a hrnec otevřeme, přidáme vcelku očištěnou kořenovou zeleninu. Hrnec uzavřeme a vaříme dalších 20 minut.
Než se nám vše uvaří, připravíme si misky do kterých dáme na kolečka vařené vejce. Kdo má čerstvý hrášek na zahrádce může přidat i hrášek.
Po uvaření a vypuštění tlaku z hrnce, hrnec otevřeme. Vyjmeme maso a zeleninu. Maso vykostíme a nakrájíme na kousky, zeleninu na kostičky a vložíme do připravených misek s vařeným vejcem.
Poté si vývar scedíme a přidáme želatinu podle návodu na obalu. Já nejprve rozmíchala ve 150 ml vařícího vývaru a po rozpuštění jsem dolila 500 ml studené vody. Smíchala jsem s vývarem a nalila do mističek.
Necháme v lednici ztuhnout zhruba 4 hodiny. Můžeme podávat s pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 321.82 kcal |
Protein: 25.51 g |
Sacharidy: 10.08 g |
z toho cukr: 4.55 g |
Tuk: 19.39 g |
z toho nas. MK: 5.48 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2723-kureci-rosol-s-varenym-vejcem-a-zeleninou