Rýžový salát

  • Přidat foto

Rýžový salát není tak známý jako zeleninové saláty a právě proto vám ho doporučuji vyzkoušet. Má skvělou chuť a dobře zasytí. Jeho chuť vás příjemně překvapí.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Spařenou a odkapanou rýži nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, orestujeme, osolíme, zalijeme vodou a vínem.
2.
Oloupeme si cibuli, zapíchneme do ní hřebíčky a přidáme k rýži. Rýži vaříme na mírném ohni do měkka asi 15-20 minut. Po uvaření necháme vychladnout.
3.
Salám, papriku a vejce nakrájíme na kostičky a přidáme k rýži.
4.
Salát osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, vmícháme kysanou smetanu a hořčici. Promícháme, dochutíme salátovým kořením a můžeme podávat ozdobené jarní cibulkou.

Od: Petuler, 9.4.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
20 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 32 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: saláty, rýže, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
406.98 kcal
Protein
13.30 g
Sacharidy
z toho cukr
59.44 g
7.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.89 g
4.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.