Rýžový salát není tak známý jako zeleninové saláty a právě proto vám ho doporučuji vyzkoušet. Má skvělou chuť a dobře zasytí. Jeho chuť vás příjemně překvapí.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Spařenou a odkapanou rýži nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, orestujeme, osolíme, zalijeme vodou a vínem.
Oloupeme si cibuli, zapíchneme do ní hřebíčky a přidáme k rýži. Rýži vaříme na mírném ohni do měkka asi 15-20 minut. Po uvaření necháme vychladnout.
Salám, papriku a vejce nakrájíme na kostičky a přidáme k rýži.
Salát osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, vmícháme kysanou smetanu a hořčici. Promícháme, dochutíme salátovým kořením a můžeme podávat ozdobené jarní cibulkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 437.88 kcal |
Protein: 10.46 g |
Sacharidy: 48.40 g |
z toho cukr: 5.74 g |
Tuk: 16.92 g |
z toho nas. MK: 6.49 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2536-ryzovy-salat