Rýžový salát

Rýžový salát není tak známý jako zeleninové saláty a právě proto vám ho doporučuji vyzkoušet. Má skvělou chuť a dobře zasytí. Jeho chuť vás příjemně překvapí.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Spařenou a odkapanou rýži nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, orestujeme, osolíme, zalijeme vodou a vínem.
  2. Oloupeme si cibuli, zapíchneme do ní hřebíčky a přidáme k rýži. Rýži vaříme na mírném ohni do měkka asi 15-20 minut. Po uvaření necháme vychladnout.
  3. Salám, papriku a vejce nakrájíme na kostičky a přidáme k rýži.
  4. Salát osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, vmícháme kysanou smetanu a hořčici. Promícháme, dochutíme salátovým kořením a můžeme podávat ozdobené jarní cibulkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 437.88 kcal | Protein: 10.46 g | Sacharidy: 48.40 g | z toho cukr: 5.74 g | Tuk: 16.92 g | z toho nas. MK: 6.49 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2536-ryzovy-salat