Profiterolky se šlehačkou

  • Přidat foto

Malý a milý dezert, který je krásným pamlskem ke kávě nebo skvělou ozdobou dortů a moučníků. Dá se naplnit různými krémy, ale šlehačka je vždy sázkou na jistotu.

Ingredience

Krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do hrnce se širším dnem dáme vařit vodu, přidáme sůl a heru. Pomalu přivedeme k varu a promícháváme rozpuštěný tuk. Jakmile začne vřít voda, snížíme teplotu a začneme přimíchávat mouku.
2.
Těsto se bude odpalovat ode dna, budeme mít pružnou kuličku, kterou za stálého míchání odpalujeme asi 5 minut.
3.
Hotové dáme do mísy, rychleji vychladne. Občas promícháme a necháme zcela vychladnout.
4.
Pak postupně zapracujeme vajíčka a žloutek. Zapracujte jedno vejce pečlivě a teprve poté zapracujte druhé. Následně žloutek.
5.
Připravte si plech s pečícím papírem a rozehřejte troubu na 180 stupňů.
6.
Cukrářským sáčkem dělejte na plechu hromádky, po upečení budou dvojnásobné, proto myslete na rozestupy.
7.
Pečte asi 20 minut.
8.
Hotové nechte vychladnout a rozkrojte. Plňte šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem, směs můžete osladit moučkovým cukrem.

Od: Iva V, 20.1.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, cukroví, česká, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
78.65 kcal
Protein
1.44 g
Sacharidy
z toho cukr
3.67 g
0.34 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.43 g
3.54 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.