Malý a milý dezert, který je krásným pamlskem ke kávě nebo skvělou ozdobou dortů a moučníků. Dá se naplnit různými krémy, ale šlehačka je vždy sázkou na jistotu.
Ingredience (20 x porce)
Krém
Postup přípravy
Do hrnce se širším dnem dáme vařit vodu, přidáme sůl a heru. Pomalu přivedeme k varu a promícháváme rozpuštěný tuk. Jakmile začne vřít voda, snížíme teplotu a začneme přimíchávat mouku.
Těsto se bude odpalovat ode dna, budeme mít pružnou kuličku, kterou za stálého míchání odpalujeme asi 5 minut.
Hotové dáme do mísy, rychleji vychladne. Občas promícháme a necháme zcela vychladnout.
Pak postupně zapracujeme vajíčka a žloutek. Zapracujte jedno vejce pečlivě a teprve poté zapracujte druhé. Následně žloutek.
Připravte si plech s pečícím papírem a rozehřejte troubu na 180 stupňů.
Cukrářským sáčkem dělejte na plechu hromádky, po upečení budou dvojnásobné, proto myslete na rozestupy.
Pečte asi 20 minut.
Hotové nechte vychladnout a rozkrojte. Plňte šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem, směs můžete osladit moučkovým cukrem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 78.53 kcal |
Protein: 1.42 g |
Sacharidy: 3.66 g |
z toho cukr: 0.33 g |
Tuk: 6.43 g |
z toho nas. MK: 3.52 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2364-profiterolky-se-slehackou