Profiterolky se šlehačkou

Malý a milý dezert, který je krásným pamlskem ke kávě nebo skvělou ozdobou dortů a moučníků. Dá se naplnit různými krémy, ale šlehačka je vždy sázkou na jistotu.

Ingredience (20 x porce)

Krém

Postup přípravy

  1. Do hrnce se širším dnem dáme vařit vodu, přidáme sůl a heru. Pomalu přivedeme k varu a promícháváme rozpuštěný tuk. Jakmile začne vřít voda, snížíme teplotu a začneme přimíchávat mouku.
  2. Těsto se bude odpalovat ode dna, budeme mít pružnou kuličku, kterou za stálého míchání odpalujeme asi 5 minut.
  3. Hotové dáme do mísy, rychleji vychladne. Občas promícháme a necháme zcela vychladnout.
  4. Pak postupně zapracujeme vajíčka a žloutek. Zapracujte jedno vejce pečlivě a teprve poté zapracujte druhé. Následně žloutek.
  5. Připravte si plech s pečícím papírem a rozehřejte troubu na 180 stupňů.
  6. Cukrářským sáčkem dělejte na plechu hromádky, po upečení budou dvojnásobné, proto myslete na rozestupy.
  7. Pečte asi 20 minut.
  8. Hotové nechte vychladnout a rozkrojte. Plňte šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem, směs můžete osladit moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 78.53 kcal | Protein: 1.42 g | Sacharidy: 3.66 g | z toho cukr: 0.33 g | Tuk: 6.43 g | z toho nas. MK: 3.52 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2364-profiterolky-se-slehackou