Perníčky z hery

  • Přidat foto

Tradiční cukroví připravené s herou. Na chuti jim nechybí nic, těsto se méně lepí a mohou jej i ti, co jsou citlivější na laktózu.

Ingredience

Na potření

Poleva

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nad parou (ne ve vodní lázni) vyšleháme tuk, cukr, med a perníkové koření. Až se hmota spojí necháme vychladnout a přidáme vejce pokojové teploty.
2.
Dobře promícháme. Smícháme mouku se sodou a přidáme do směsi. Vypracujeme těsto. Nejlépe ručně a na válu. Dlouze propracovat.
3.
Těsto schováme do sáčku do lednice a necháme do druhého dne.
4.
Poté rozválíme na plát vysoký asi 2 mm. Vykrajujeme perníky a potíráme vejcem.
5.
Pečeme na plechu s pečícím papírem na 180 stupňů asi 10 minut. Perník bude hned měkký, když jej správně upečete a nenecháte je v troubě dlouho. Jakmile se perníky nafouknou, počkejte asi 3 minuty a perníky vytáhněte. Ale každá trouba peče jinak, je třeba to vyzkoušet.
6.
Hotové poléváme čokoládou nebo zdobíme cukrovou polevou. Cukrovou polevu třete metličkou alespoň 10 minut. Když necháte zdobit děti, nebudete mít mistrovské dílo, ale vzniknou perníčky pečené s láskou.

Od: Iva V, 26.12.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod příprava
10 min vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 30 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: cukroví, česká, Vánoce, velikonoce, pečení, vegetariánské, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
217.07 kcal
Protein
3.75 g
Sacharidy
z toho cukr
42.70 g
22.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.23 g
1.36 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.