Perníčky z hery

Tradiční cukroví připravené s herou. Na chuti jim nechybí nic, těsto se méně lepí a mohou jej i ti, co jsou citlivější na laktózu.

Ingredience (30 x porce)

Na potření

Poleva

Postup přípravy

  1. Nad parou (ne ve vodní lázni) vyšleháme tuk, cukr, med a perníkové koření. Až se hmota spojí necháme vychladnout a přidáme vejce pokojové teploty.
  2. Dobře promícháme. Smícháme mouku se sodou a přidáme do směsi. Vypracujeme těsto. Nejlépe ručně a na válu. Dlouze propracovat.
  3. Těsto schováme do sáčku do lednice a necháme do druhého dne.
  4. Poté rozválíme na plát vysoký asi 2 mm. Vykrajujeme perníky a potíráme vejcem.
  5. Pečeme na plechu s pečícím papírem na 180 stupňů asi 10 minut. Perník bude hned měkký, když jej správně upečete a nenecháte je v troubě dlouho. Jakmile se perníky nafouknou, počkejte asi 3 minuty a perníky vytáhněte. Ale každá trouba peče jinak, je třeba to vyzkoušet.
  6. Hotové poléváme čokoládou nebo zdobíme cukrovou polevou. Cukrovou polevu třete metličkou alespoň 10 minut. Když necháte zdobit děti, nebudete mít mistrovské dílo, ale vzniknou perníčky pečené s láskou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 216.94 kcal | Protein: 3.73 g | Sacharidy: 42.69 g | z toho cukr: 22.67 g | Tuk: 3.23 g | z toho nas. MK: 1.34 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2305-pernicky-z-hery