Sójová sekaná

  • Přidat foto

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Smícháme granulát a sójovou omáčku. Zeleninový vývar přivedeme k varu a nalijeme ho na granulát. Promícháme, přiklopíme a necháme 10 minut odstát.
2.
V pánvičce rozpálíme olej a orestujeme cibuli a česnek, dokud nezesklovatí a nezačne pomalu hnědnout, cca 10 minut.
3.
Mezitím si smícháme pepř, česnekový prášek, kmín, kečup a mouku v misce. Poté přidáme cibulku a důkladně promícháme. Vše přidáme do nabobtnalého granulátu. Rukama dobře prohněteme, aby se všechny složky dobře spojily.
4.
Polovinu směsi přendáme do misky a tyčovým mixérem rozmixujeme.
5.
Oba díly dáme znovu dohromady a dobře promícháme rukama. Důvodem k tomu kroku je, aby sekaná při krájení lépe držela.
6.
Troubu předehřejeme na 180°c.
7.
Vytvarujeme ze směsi velký bochník, který položíme na plech vyložený pečícím papírem.
8.
Nakonec bochník potřeme vrstvou kečupu. Po 20 minutách vyndáme a opět potřeme kečupem. Pečeme dalších 25 minut.
9.
Tip: Před krájením necháme 10 minut odstát.

Od: Liška, 16.12.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, zelenina, soja/tofu, brambory, vegetariánské, veganské, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
419.54 kcal
Protein
29.99 g
Sacharidy
z toho cukr
54.81 g
19.05 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.22 g
1.04 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.