Sekaná pečeně s tvarohem

Už jste zkoušeli péct sekanou s tvarohem? Že vám to připadá přinejmenším divné? Nemusí, naopak, je to vynikající, sekaná je úžasně šťavnatá. Vyzkoušejte.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do větší mísy si dáme mleté maso. Osolíme, opepříme, přidáme hrstičku majoránky, prolisovaný česnek, tvaroh, dvě vejce, strouhanku a cvrk mléka. Pokud máte vejce velké, stačí i jedno.
2.
Směs dobře promícháme, propracujeme a utvoříme si jeden velký váleček sekané nebo dva menší.
3.
Sekanou vložíme do pekáčku s olejem. Povrch sekané potřeme rozšlehaným vejcem mírně podlijeme a vložíme do trouby, která je rozpálená asi na 220 stupňů.
4.
Necháme maso pěkně zatáhnout a poté zmírníme teplotu asi na 160 stupňů a pečeme 45 minut. Na poslední čtvrthodinku teplotu opět zvýšíme na cca 230, aby se nám pěkně dopekla kůrčička.
5.
Hotovou sekanou podáváme s bramborem nebo jen s chlebem či zeleninovým salátem, jak je libo.

Od: Šárka75, 30.9.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod 10 min vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, hovězí maso, low carb
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
633.54 kcal
Protein
30.75 g
Sacharidy
z toho cukr
3.44 g
1.04 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
55.02 g
15.92 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama