Sekaná pečeně s tvarohem

Už jste zkoušeli péct sekanou s tvarohem? Že vám to připadá přinejmenším divné? Nemusí, naopak, je to vynikající, sekaná je úžasně šťavnatá. Vyzkoušejte.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Do větší mísy si dáme mleté maso. Osolíme, opepříme, přidáme hrstičku majoránky, prolisovaný česnek, tvaroh, dvě vejce, strouhanku a cvrk mléka. Pokud máte vejce velké, stačí i jedno.
  2. Směs dobře promícháme, propracujeme a utvoříme si jeden velký váleček sekané nebo dva menší.
  3. Sekanou vložíme do pekáčku s olejem. Povrch sekané potřeme rozšlehaným vejcem mírně podlijeme a vložíme do trouby, která je rozpálená asi na 220 stupňů.
  4. Necháme maso pěkně zatáhnout a poté zmírníme teplotu asi na 160 stupňů a pečeme 45 minut. Na poslední čtvrthodinku teplotu opět zvýšíme na cca 230, aby se nám pěkně dopekla kůrčička.
  5. Hotovou sekanou podáváme s bramborem nebo jen s chlebem či zeleninovým salátem, jak je libo.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 633.54 kcal | Protein: 30.75 g | Sacharidy: 3.44 g | z toho cukr: 1.04 g | Tuk: 55.02 g | z toho nas. MK: 15.92 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2804-sekana-pecene-s-tvarohem