Plněná sekaná
Tip na přípravu plněné sekané, která je výborná jako hlavní chod, svačina na cesty nebo atraktivní pohoštění pro hosty. Má hezkou kombinaci barev a je chutná. Určitě ji vyzkoušejte.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Mleté maso dáme do větší misky a promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem, paprikou, majoránkou a grilovacím kořením. Smíchané necháme asi 10 minut v pokojové teplotě.
                2.
                    Přidáme strouhanku a vejce, dobře promícháme. Připravíme si zvlášť hrášek a na čtvrtiny nakrájené (po délce) sterilované okurky.
                3.
                    Dáme směs masa na větší prkénko a hrášek do směsi postupně zabalíme. Nakonec vytvarujeme šišku sekané a z několika stran do ní vtlačíme okurky. Snažíme se směs hodně zmáčknout.
                4.
                    Posypeme a podsypeme strouhankou. Opatrně (nejnáročnější část úkolu) obalíme sekanou ve strouhance. Snažíme se, aby neztratila tvar.
                5.
                    Pečeme na pekáči pod alobalem, trochu podlijeme vodou. Pečeme na 160 °C asi 1,5 hodiny. Pak odklopíme poklici a dopékáme pod grilem.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 258.19 kcal | 
| Protein | 12.45 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 6.98 g 2.23 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 19.19 g 5.02 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

