Plněná sekaná

Tip na přípravu plněné sekané, která je výborná jako hlavní chod, svačina na cesty nebo atraktivní pohoštění pro hosty. Má hezkou kombinaci barev a je chutná. Určitě ji vyzkoušejte.

Reklama

Ingredience

Náplň

Obalení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mleté maso dáme do větší misky a promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem, paprikou, majoránkou a grilovacím kořením. Smíchané necháme asi 10 minut v pokojové teplotě.
2.
Přidáme strouhanku a vejce, dobře promícháme. Připravíme si zvlášť hrášek a na čtvrtiny nakrájené (po délce) sterilované okurky.
3.
Dáme směs masa na větší prkénko a hrášek do směsi postupně zabalíme. Nakonec vytvarujeme šišku sekané a z několika stran do ní vtlačíme okurky. Snažíme se směs hodně zmáčknout.
4.
Posypeme a podsypeme strouhankou. Opatrně (nejnáročnější část úkolu) obalíme sekanou ve strouhance. Snažíme se, aby neztratila tvar.
5.
Pečeme na pekáči pod alobalem, trochu podlijeme vodou. Pečeme na 160 °C asi 1,5 hodiny. Pak odklopíme poklici a dopékáme pod grilem.

Od: Ráďa 78, 21.3.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod 40 min vaření
2 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
257.99 kcal
Protein
12.42 g
Sacharidy
z toho cukr
6.91 g
2.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.17 g
5.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama