Plněná sekaná

Tip na přípravu plněné sekané, která je výborná jako hlavní chod, svačina na cesty nebo atraktivní pohoštění pro hosty. Má hezkou kombinaci barev a je chutná. Určitě ji vyzkoušejte.

Ingredience (10 x porce)

Náplň

Obalení

Postup přípravy

  1. Mleté maso dáme do větší misky a promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem, paprikou, majoránkou a grilovacím kořením. Smíchané necháme asi 10 minut v pokojové teplotě.
  2. Přidáme strouhanku a vejce, dobře promícháme. Připravíme si zvlášť hrášek a na čtvrtiny nakrájené (po délce) sterilované okurky.
  3. Dáme směs masa na větší prkénko a hrášek do směsi postupně zabalíme. Nakonec vytvarujeme šišku sekané a z několika stran do ní vtlačíme okurky. Snažíme se směs hodně zmáčknout.
  4. Posypeme a podsypeme strouhankou. Opatrně (nejnáročnější část úkolu) obalíme sekanou ve strouhance. Snažíme se, aby neztratila tvar.
  5. Pečeme na pekáči pod alobalem, trochu podlijeme vodou. Pečeme na 160 °C asi 1,5 hodiny. Pak odklopíme poklici a dopékáme pod grilem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 257.99 kcal | Protein: 12.42 g | Sacharidy: 6.91 g | z toho cukr: 2.23 g | Tuk: 19.17 g | z toho nas. MK: 5.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3408-plnena-sekana