Tip na přípravu plněné sekané, která je výborná jako hlavní chod, svačina na cesty nebo atraktivní pohoštění pro hosty. Má hezkou kombinaci barev a je chutná. Určitě ji vyzkoušejte.
Ingredience (10 x porce)
Náplň
Obalení
Postup přípravy
Mleté maso dáme do větší misky a promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem, paprikou, majoránkou a grilovacím kořením. Smíchané necháme asi 10 minut v pokojové teplotě.
Přidáme strouhanku a vejce, dobře promícháme. Připravíme si zvlášť hrášek a na čtvrtiny nakrájené (po délce) sterilované okurky.
Dáme směs masa na větší prkénko a hrášek do směsi postupně zabalíme. Nakonec vytvarujeme šišku sekané a z několika stran do ní vtlačíme okurky. Snažíme se směs hodně zmáčknout.
Posypeme a podsypeme strouhankou. Opatrně (nejnáročnější část úkolu) obalíme sekanou ve strouhance. Snažíme se, aby neztratila tvar.
Pečeme na pekáči pod alobalem, trochu podlijeme vodou. Pečeme na 160 °C asi 1,5 hodiny. Pak odklopíme poklici a dopékáme pod grilem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 257.99 kcal |
Protein: 12.42 g |
Sacharidy: 6.91 g |
z toho cukr: 2.23 g |
Tuk: 19.17 g |
z toho nas. MK: 5.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3408-plnena-sekana