Smícháme granulát a sójovou omáčku. Zeleninový vývar přivedeme k varu a nalijeme ho na granulát. Promícháme, přiklopíme a necháme 10 minut odstát.
V pánvičce rozpálíme olej a orestujeme cibuli a česnek, dokud nezesklovatí a nezačne pomalu hnědnout, cca 10 minut.
Mezitím si smícháme pepř, česnekový prášek, kmín, kečup a mouku v misce. Poté přidáme cibulku a důkladně promícháme. Vše přidáme do nabobtnalého granulátu. Rukama dobře prohněteme, aby se všechny složky dobře spojily.
Polovinu směsi přendáme do misky a tyčovým mixérem rozmixujeme.
Oba díly dáme znovu dohromady a dobře promícháme rukama. Důvodem k tomu kroku je, aby sekaná při krájení lépe držela.
Troubu předehřejeme na 180°c.
Vytvarujeme ze směsi velký bochník, který položíme na plech vyložený pečícím papírem.
Nakonec bochník potřeme vrstvou kečupu. Po 20 minutách vyndáme a opět potřeme kečupem. Pečeme dalších 25 minut.
Tip: Před krájením necháme 10 minut odstát.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 412.94 kcal |
Protein: 30.98 g |
Sacharidy: 52.56 g |
z toho cukr: 19.12 g |
Tuk: 6.42 g |
z toho nas. MK: 1.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2286-sojova-sekana