Fazolová pomazánka alá vajíčková

Ráda si dám chleba či krekr s pomazánkou, ale málo kdy si nějakou udělám. Dnes byl den D, kdy jsem si řekla, začnu nějaké tvořit.

Vajíčkovou pomazánku jsme dělávali max. na oslavy, takže nebyla nějak extra oblíbená, ale mám doma černou sůl, tak proč ji nevyužít?? 🙂

Rostlinnou vajíčkovou pomazánku dělají vegani především z bílého tofu, ale ne každý sóju může a já ji jíst neustále taky nechci, svůj jídelníček si tvořím pestrý. Před pár týdny jsem narazila na video, kde slečna tofu vyměnila za fazole. Už si bohužel nepamatuji, kde jsem video viděla a co tam vše bylo za suroviny, takže ranní improvizace 🙂

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Fazole otevřeme a důkladně opláchneme.
2.
Pokud si chcete zaposilovat a tvarovat svůj bicák, fazole rozmačkáme vidličkou. Kdo už je vyrýsovaný, použije tyčový mixér.
3.
Poté přidáme kurkumu a černou sůl. Pokud někdo více solí, může si černé soli přidat více, aby měla pomazánka opravdu výraznou vajíčkovou chuť. Kdo ale solí málo, opatrně, je to přeci jen sůl 🙂
4.
Kyselé okurky nakrájíme na malé kostičky a společně s lakem přimícháme k fazolím.
5.
Nakonec přimícháme hořčici.
6.
Kdo chce pomazánku více mazlavější, přidá i lžíci sojanézy, ale není to nutné. Nebo přidá jen jednu lžíci hořčice a druhá lžíce bude sojanéza. Každý ať si najde variantu, která mu vyhovuje.
7.
Mažeme na oblíbený chleba či krekr a zdobíme nasekanou jarní cibulkou 😉

Od: Liška, 13.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Kategorie: pomazánky, luštěniny, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
64.68 kcal
Protein
3.45 g
Sacharidy
z toho cukr
9.73 g
3.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.80 g
0.04 g

Detailní rozpis podle ingrediencí