Frgál s povidly
Tenké těsto a na něm voňavá náplň. Frgál patří k Moravě, stejně jako škvarky a slivovice. Vyzkoušejte si ho upéct doma, je to snadnější, než myslíte.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Rozdrobíme droždí a smícháme s vlažným mlékem. Pro lepší kynutí přidáme lžíci cukru a lžíci mouky. Kvásek necháme vykynout.
                2.
                    Mouku dáme do robotu a necháme chvíli promíchávat. Poté přidáme kvásek, cukr, vajíčko, žloutek a změklé máslo.
                3.
                    Provoníme rumem a nastrouhanou citrónovou kůrou.
                4.
                    Dobře propracujeme, robot mi běží většinou 15 – 20 minut. Těsto nebude lepit, mouka je přesně.
                5.
                    Dáme jej na 1 hodinu vykynout na teplé místo.
                6.
                    Mezitím připravíme náplň a drobenku.
                7.
                    Drobenku smícháme mouku, cukr a změklé máslo a rukou propracujeme.
                8.
                    Povidla smícháme s cukrem a rumem.
                9.
                    Z těsta si připravíme menší kuličky. Abych měla přesný tvar, nejprve si obkreslím koláčovou formu na pečící papír. Vystřihám 5 koleček.
                10.
                    Těsto rozválím na tenkou vrstvu, asi 1 mm silnou. Přiložím na něj koláčovou formu a nožem vykrojím kolečko.
                11.
                    Vezmu kolečko pečícího papíru, přiložím na těsto a lehce na těsto přitlačím. Otočím (papír dole, těsto nahoře a přesný tvar) a dávám do koláčové formy nebo na plechy.
                12.
                    Natírám náplní a posypávám drobenkou. Peču najednou na horkovzduch, asi 20 minut na 180 stupňů.
                13.
                    Hotové necháme vychladnout a okraje potřeme rumem.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 218.98 kcal | 
| Protein | 2.43 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 35.11 g 18.98 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 7.51 g 4.56 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

