Nadýchaná, rychlá buchta s jahodami

Léto je přímo nakloněné pečení se sezónním ovocem, kterého je nepřeberné množství. Pojďte vyzkoušet třeba tuto rychlou hrníčkovou buchtu s jahodami.

Ingredience

na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Jahody omyjeme a zbavíme šťopiček. V jedné míse si smícháme mouku a prášek do pečiva. V druhé si vyšleháme celá vejce s cukrem, přidáme olej, mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem.
2.
Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe jahodami, které rozpůlíme, nebo pokrájíme na víc dílků, pokud jsou veliké.
3.
Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů cca 15 - 20 minut, záleží na troubě.
4.
Hotovou buchtu necháme vystydnout a posypeme moučkovým cukrem. Je opravdu nádherně nadýchaná.

Od: Šárka75, 29.7.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Kategorie: dezert, ovoce, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
216.92 kcal
Protein
3.96 g
Sacharidy
z toho cukr
30.68 g
9.49 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.77 g
0.91 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.