Nadýchaná, rychlá buchta s jahodami

Léto je přímo nakloněné pečení se sezónním ovocem, kterého je nepřeberné množství. Pojďte vyzkoušet třeba tuto rychlou hrníčkovou buchtu s jahodami.

Ingredience (15 x porce)

na posypání

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme a zbavíme šťopiček. V jedné míse si smícháme mouku a prášek do pečiva. V druhé si vyšleháme celá vejce s cukrem, přidáme olej, mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem.
  2. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe jahodami, které rozpůlíme, nebo pokrájíme na víc dílků, pokud jsou veliké.
  3. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů cca 15 - 20 minut, záleží na troubě.
  4. Hotovou buchtu necháme vystydnout a posypeme moučkovým cukrem. Je opravdu nádherně nadýchaná.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 185.67 kcal | Protein: 3.73 g | Sacharidy: 23.75 g | z toho cukr: 7.79 g | Tuk: 8.48 g | z toho nas. MK: 1.37 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1811-nadychana-rychla-buchta-s-jahodami