Klíčové slovo „spánek“

Heřmánek pravý: Šálek plný zdraví

Heřmánek pravý patří mezi nejstarší používané bylinky. Dopřejte si tradiční všelék našich předků a okuste jeho blahodárné účinky na vlastní kůži. Heřmánkový čaj si můžete vychutnat teplý i ledově vychlazený. A poradíme také, jak na jeho přípravu za studena.

11.7.2023

Místo počítání oveček nasaďte kozlík lékařský

Lidské oko potěší půvabnými květy, a navíc uklidní rozjitřenou mysl. Jestliže se místo kýženého spánku dlouhé hodiny převalujete v posteli ze strany na stranu, rozhodně by vám neměla tato úchvatná bylinka uniknout. Zatočí nejenom s nespavostí, ale poradí si i s pocuchanými nervy.

21.4.2023

Dobrý spánek není samozřejmost. Podpořte ho kouzelnými bylinkami

Uspěchaný životní styl, každodenní stres, ale i časté používání počítače a chytrého telefonu, to všechno jsou faktory, které se mohou nepříznivě podepsat na kvalitě spánku. Než ale sáhnete po prášcích na spaní, zkuste vsadit nejdříve dary přírodní lékárny. Některé bylinky totiž dokážou bojovat proti nespavosti až s překvapivou účinností.

24.3.2022

Nejen koření, ale i lék. Vyzkoušejte muškátový oříšek netradičním způsobem

Muškátový oříšek má výraznou chuť i vůni. Možná ale nevíte, že je účinným lékem na nespavost, deprese, revma i akné. Pozor na jeho halucinogenní účinky. Jedná se o jednu z nejstarších drog.

Kdo nese vinu za špatné spaní a čemu vděčíte za krásné sny? Co jíst navečer

Snídani sněz sám, o oběd se rozděl s přítelem, večeři dej nepříteli. Po páté hodině se nesmí jíst, pokud chcete zhubnout. Podobné mýty vdechly večeři punc něčeho zakázaného, nezdravého a škodlivého. Zapomeňte na mýty, večeře je důležitou součástí jídelníčku, a to i v případě, že držíte redukční dietu.