Klíčové slovo „vejce“

Zbyly vám z pečení cukroví bílky? Poradíme, co s nimi

Do nejednoho těsta na vánoční cukroví se používají pouze žloutky. Není proto divu, že nejedné hospodyňce zůstane po svátcích v lednici větší množství bílků. Ale naštěstí se hodí do spousty sladkých i slaných receptů. A snadno je můžete i zamrazit!

31.12.2023

Zařaďte bílkoviny častěji do jídelníčku. Ukážeme vám levné zdroje bílkovin

Bez bílkovin se neobejdete a častá doporučení zmiňují hovězí maso, lososa a kuřecí prsa. Objevíte ale i levnější zdroje bílkovin. Které zdroje bílkovin jsou hodnotné, ale nezabolí peněženku? Představíme vám je a ukážeme, jak je zařadit do jídelníčku.

Připravte koledníkům dokonale uvařená vejce

Vejce představují nedílnou součást velikonočních svátků. Symbolizují vznik nového života a znovuzrození, jsou kouzelnou dekorací a samozřejmě i tradiční odměnou pro koledníky. Připravte si pro ně velikonoční vejce, která budou mít nejenom atraktivní obal, ale také perfektně uvařený vnitřek.

7.4.2023

Rodné číslo vajec. Co prozradí kód na skořápkách

Vejce jsou nutričně jednou z nejhodnotnějších potravin a dávno byly vyvráceny teorie o jejich škodlivosti a špatném vlivu na cholesterol. Vejce byste si měli dopřát každý den. Naučte se číst kódy na skořápkách vajec i jak poznat čerstvá a kvalitní vejce.

Zapomněli jste je koupit? Nahradit v receptu vejce není složité

Dostali jste chuť na čerstvou bábovku, nadýchané koláčky nebo rychlé zapečené těstoviny? Pak se bez vajec pravděpodobně neobejdete. Anebo ano? Pokud jsou právě vejce tou ingrediencí, kterou ve spíži aktuálně zoufale postrádáte, můžete použít některou z alternativních přísad. Ty ostatně oceníte i tehdy, pokud máte na vejce alergii.

27.9.2022