Klíčové slovo „koření“

Nejen koření, ale i lék. Vyzkoušejte muškátový oříšek netradičním způsobem

Muškátový oříšek má výraznou chuť i vůni. Možná ale nevíte, že je účinným lékem na nespavost, deprese, revma i akné. Pozor na jeho halucinogenní účinky. Jedná se o jednu z nejstarších drog.

Vanilka – koření s dlouhým příběhem

Intenzivní vanilková vůně je spojená s nejrůznějšími pokrmy. Vždyť kdo by nemiloval vanilkové rohlíčky, vanilkovou zmrzlinu, čokoládu nebo nejrůznější moučníky. Vanilka se přidává i do parfémů, tabáku nebo do Coca-Coly. Jedno z nejoblíbenějších a nejaromatičtějších koření má za sebou bohatou historii, a i dnes urazí od sklizně až na náš stůl velmi dlouhou cestu.

Kari a jeho 9 benefitů pro vaše zdraví

Kari je směs koření s jasně zlatavou barvou a komplexní chutí. Obvykle je vyrobeno z kurkumy, koriandru, kmínu, pískavice a chilli papriček. Dále může být doplněno o zázvor, černý pepř, hořčičná semínka, kari listy a semena fenyklu. Kari může nabídnout celou řadu zdravotních benefitů díky tomu, že obsahuje mnoho zdravých druhů koření.

16.3.2020

Koření – nejvyužívanější druhy v rostlinném stravování

Že je koření základ kuchyně, je nepochybně známý fakt, ale znáte třeba lahůdkové droždí, nebo tamari? Lidé, kteří se stravují pouze nebo převážně rostlinnou stravou, museli zabrousit do tajů koření hlouběji než ostatní. Je to z toho důvodu, že se z etického nebo ekologického důvodu rozhodli stravovat soucitně, ale chutě jim zůstali stejné. Ale proč se vzdávat chutí, když se dá přesvědčení skloubit s dobře ochuceným jídlem právě díky rozmanitosti koření.