Klíčové slovo „koření“

Pískavice řecké seno: Koření voňavé, exotické i léčivé

Ačkoliv má vskutku bohatou historii, v našich končinách je pískavice stále spíše neznámá. Je kořením s nezaměnitelnou chutí a vůní, hravě oživí širokou paletu jídel. A poutá také zdravotními benefity. Svými léčivými účinky potěší imunitu, trávení, a dokonce i svaly.

30.5.2023

Vavřín vznešený: Zvítězí i u vás v kuchyni?

Ve starověku byl vavřín neboli bobkový list symbolem vítězství, a dokonce se mu připisovaly magické schopnosti. Ani dnes na něj nedáme dopustit. Jako vítězný věnec na hlavu už nás sice neláká, ale o to více si ho ceníme jako lahodné koření a léčivou bylinu.

16.2.2023

Rozmarýn: Pouhých pár lístků a obyčejné jídlo promění v delikatesu

Ve Středomoří na něj nedají dopustit. Bylinkový olej z rozmarýnu je nepřekonatelný, bylinka nesmí chybět ani v těch nejlepších omáčkách na těstoviny a skvěle chutná také na pizze. Pozvěte si rozmarýn i do své kuchyni, určitě nebudete litovat.

31.1.2023

Léčivé nebo chutné koření? Římský kmín zvládne obojí

Mnoho lidí si ho plete s běžným „českým“ kmínem. Ten má sice v našich končinách delší tradici, ale také římský kmín si svou pozornost rozhodně zaslouží. V kuchyni zaujme příjemnou nahořklou chutí a pronikavým exotickým aroma, navíc pečuje o zdravé trávení, a dokonce může podpořit hubnutí!

3.9.2022

Jak připravit vlastní kořenící směs

Bez soli se v kuchyni neobejdeme. A na paty jí pomyslně šlape i koření, které dokáže vykouzlit lahodnou chuť, příjemnou vůni a krásnou barvu. Není přitom třeba spoléhat pouze na kupované kořenící směsi, snadno a rychle si můžete připravit domácí koření. To bude chutnat skvěle i bez glutamátu či přemíry soli.

8.8.2022