Klíčové slovo „koření“
Vavřín vznešený: Zvítězí i u vás v kuchyni?
Ve starověku byl vavřín neboli bobkový list symbolem vítězství, a dokonce se mu připisovaly magické schopnosti. Ani dnes na něj nedáme dopustit. Jako vítězný věnec na hlavu už nás sice neláká, ale o to více si ho ceníme jako lahodné koření a léčivou bylinu.
Rozmarýn: Pouhých pár lístků a obyčejné jídlo promění v delikatesu
Ve Středomoří na něj nedají dopustit. Bylinkový olej z rozmarýnu je nepřekonatelný, bylinka nesmí chybět ani v těch nejlepších omáčkách na těstoviny a skvěle chutná také na pizze. Pozvěte si rozmarýn i do své kuchyni, určitě nebudete litovat.
Léčivé nebo chutné koření? Římský kmín zvládne obojí
Mnoho lidí si ho plete s běžným „českým“ kmínem. Ten má sice v našich končinách delší tradici, ale také římský kmín si svou pozornost rozhodně zaslouží. V kuchyni zaujme příjemnou nahořklou chutí a pronikavým exotickým aroma, navíc pečuje o zdravé trávení, a dokonce může podpořit hubnutí!
Jak připravit vlastní kořenící směs
Bez soli se v kuchyni neobejdeme. A na paty jí pomyslně šlape i koření, které dokáže vykouzlit lahodnou chuť, příjemnou vůni a krásnou barvu. Není přitom třeba spoléhat pouze na kupované kořenící směsi, snadno a rychle si můžete připravit domácí koření. To bude chutnat skvěle i bez glutamátu či přemíry soli.
5 nejdražších koření na světě: Stojí za to je vyzkoušet?
S kořením se dá v kuchyni doslova čarovat. Pokrmům dokáže propůjčit zajímavější a výraznější chuť, leckdy jim dodá i barvu. Některé druhy koření se dokonce postarají o výjimečný a delikátní gastronomický zážitek s nádechem luxusu. Připravte se ale na to, že budete muset sáhnout hlouběji do peněženky.