Klíčové slovo „šípek“

TOP 15 potravin pro posílení imunity

Imunitní systém je důležitý obranný štít, který naše tělo chrání před škodlivými vlivy včetně virů, bakterií a dalších patogenů. Aby ale dobře fungoval a byl účinnou prevencí nemocí, je třeba o něj řádně pečovat. Posílit ho může i změna v jídelníčku. Které potraviny by v něm neměly chybět?

25.12.2022

Procházka přírodou a bohatství v košíku. Co vše můžete připravit ze šípků?

Rostou všude kolem lesních cest a jsou studnicí zdraví. Bolavý sběr se vám vyplatí. Ukážeme vám, jak připravit šípkové dobroty nabité vitamíny a posílit imunitu, představíme recepty na šípkové víno a likér. Jednoduchá je příprava šípkového oleje pro krásnou pleť. Vypravte se na podzim na sběr šípků.

12.10.2022

Zázračná tableta roste podél cest. Proč nezapomenout na sběr šípků

Je všude dostupný a procházíme kolem něj bez povšimnutí. Chyba! Šípek si zaslouží naši pozornost, spolu s rakytníkem je to nejbohatší zdroj vitaminu C. Pořiďte si účinný lék na nachlazení během jedné vycházky. Sběr šípků se vyplatí.

Buďte FIT! Víme, jak na chřipku a nachlazení!

Dar plný vitamínů, zdraví a blahodárných účinků na náš organismus. Pokud jste až dosud šípky používali spíše jako dekoraci pro výzdobu interiéru v čase podzimu – pak zbystřete! Nádherně rudé bobule jsou totiž nejen krásné, ale také zdraví prospěšné!