Klíčové slovo „droždí“

Droždí a jeho všestranné využití

Droždí je jedinečný přírodní produkt, který má široké využití v kulinářství, pekařství a dokonce i v oblasti zdraví. Tyto mikroorganismy bohaté na vitamíny a minerály mají schopnost fermentovat cukry a přeměnit je na oxid uhličitý a alkohol, což je základ pro růst těsta při pečení. Avšak droždí má mnohem více dovedností než jenom pečení. V tomto článku se podíváme na různé formy droždí a jejich všestranné využití od kuchyně až po podporu zdraví.

13.7.2023

Jak na lehké a nadýchané těsto? Vsaďte na nejoblíbenější přísady do pečiva

Jestliže často a rádi pečete, určitě je dobře znáte. Droždí a kypřicí prášek jsou při přípravě pečiva a dalších voňavých pochoutek skvělými pomocníky. Obě tyto přísady mají podobný úkol, přesto je každá z nich jiná. A pokud je zrovna nemáte po ruce, můžete vsadit třeba na jedlou sodu.

6.6.2022

Příprava kynutého těsta chce trošku péče. Představíme vám osvědčené triky, díky kterým se těsto vždy podaří

Nadýchané koláče, vdolečky a záviny začínají u dokonalého kynutého těsto. Jak jej připravit, aby pečení bylo radostí a výsledek se rozplýval na rtech? Stačí dodržet několik rad a kynuté těsto bude jako od profesionálního cukráře.

Kvasnice nepatří jen do buchet. Budete překvapeni, kde všude pomáhají

Mají nelibou vůni a chuť také neohromí. Přesto bychom kvasnicím měli najít trvalé místo v našem jídelníčku. Kostka živých organizmů upraví trávení a pomůže i s problematickou pletí. Přírodní lék za 3 koruny si brzy oblíbíte až uvidíte výsledky.

15.10.2020