Klíčové slovo „sůl“

Jak využít sůl jako skvělého pomocníka v domácnosti

Sůl nad zlato? Něco na tom určitě bude. Nejenže se bez ní vůbec neobejdeme v kuchyni, ale klidně si ji můžeme přizvat na pomoc i tehdy, pokud bojujeme s ucpaným odtokem, skvrnou od červeného vína nebo nezvanými mravenci.

10.11.2023

Sůl jako lék na lásku a další neduhy

Při vaření je nepostradatelná ale má i další využití. Kuchyňská sůl je účinná při léčbě i při prevenci. Seznamte se s dalším využitím kuchyňské soli, zjistíte, že je vhodné sůl používat při nachlazeních, kožních problémech ale i jako lék na trápení a potíže se spánkem.

„Vaření“ trochu jinak: Domácí kosmetika se solí a cukrem

Sůl a cukr. Ačkoliv je jejich chuť úplně odlišná, jedno mají přesto společné. Jsou to základní ingredience, bez kterých se v kuchyni prakticky nikdo neobejde. A sáhnout po nich můžete i při přípravě domácí kosmetiky. Snadno z nich vyrobíte třeba regenerační koupel, účinný peeling či depilační pastu. Poradíme, jak na to.

28.11.2022

Pozvěte si růžovou himalájskou sůl i do své kuchyně. Uděláte dobře

Známé rčení, které považuje sůl cennější než drahý žlutý kov, zná snad úplně každý. A je rozhodně pravdou, že bez soli se v kuchyni zkrátka neobejdeme. Není ale sůl jako sůl. Kromě běžné kuchyňské soli totiž existují také zajímavé alternativy. A právě jednou z nich je himalájská sůl.

7.4.2022

Vyznavači slaných pokrmů umírají více než kuřáci. Čím nahradit sůl?

Vědci přišli se zajímavým zjištěním. Kdyby lidé přestali se solením, zachránilo by to více životů, než kdyby lidé přestali kouřit. Je známou skutečností, že infarkt a mozková mrtvice je častější příčinou úmrtí než rakovina plic. Málokdo si ale tento fakt spojí s příjmem soli.