Krůtí nudličky na ústřičné omáčce
Prudce restované krůtí nudličky se zeleninou na ústřičné omáčce s basmati rýží jsou ideálním jídlem pro milovníky rychlé a zdravé kuchyně s asijským nádechem. Kombinace šťavnatého masa, křupavé zeleniny a aromatické omáčky vytváří chutný a vyvážený pokrm, který je hotový za pár minut.
Reklama
Postup přípravy
1.
V malé misce smícháme ústřičnou omáčku, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a vodu. Promícháme a necháme stranou.
2.
Rýži propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu ve slané vodě. Po uvaření necháme přiklopenou dojít a zlehka prokypříme vidličkou.
3.
Ve woku nebo velké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme krůtí maso, osolíme a zprudka orestujeme ze všech stran (2–3 minuty). Přidáme česnek, zázvor a krátce orestujeme. Poté přidáme mrkev a po minutě i papriku. Restujeme další 2–3 minuty, zelenina by měla zůstat křupavá.
4.
Přilijeme připravenou omáčku, vše dobře promícháme a necháme jen krátce provařit, aby se chutě spojily. Odstavíme.
5.
Podáváme s horkou basmati rýží. Posypeme sezamem a případně nasekanou jarní cibulkou.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
593.52 kcal |
Protein |
45.62 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
67.75 g
6.17 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.14 g
2.30 g
|
Reklama
Reklama