Krůtí nudličky na ústřičné omáčce

Prudce restované krůtí nudličky se zeleninou na ústřičné omáčce s basmati rýží jsou ideálním jídlem pro milovníky rychlé a zdravé kuchyně s asijským nádechem. Kombinace šťavnatého masa, křupavé zeleniny a aromatické omáčky vytváří chutný a vyvážený pokrm, který je hotový za pár minut.

Reklama

Ingredience

Maso a zelenina

Omáčka

Příloha

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
V malé misce smícháme ústřičnou omáčku, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a vodu. Promícháme a necháme stranou.
2.
Rýži propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu ve slané vodě. Po uvaření necháme přiklopenou dojít a zlehka prokypříme vidličkou.
3.
Ve woku nebo velké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme krůtí maso, osolíme a zprudka orestujeme ze všech stran (2–3 minuty). Přidáme česnek, zázvor a krátce orestujeme. Poté přidáme mrkev a po minutě i papriku. Restujeme další 2–3 minuty, zelenina by měla zůstat křupavá.
4.
Přilijeme připravenou omáčku, vše dobře promícháme a necháme jen krátce provařit, aby se chutě spojily. Odstavíme.
5.
Podáváme s horkou basmati rýží. Posypeme sezamem a případně nasekanou jarní cibulkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 13.7.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
593.52 kcal
Protein
45.62 g
Sacharidy
z toho cukr
67.75 g
6.17 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.14 g
2.30 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama