Krůtí nudličky na ústřičné omáčce

Prudce restované krůtí nudličky se zeleninou na ústřičné omáčce s basmati rýží jsou ideálním jídlem pro milovníky rychlé a zdravé kuchyně s asijským nádechem. Kombinace šťavnatého masa, křupavé zeleniny a aromatické omáčky vytváří chutný a vyvážený pokrm, který je hotový za pár minut.

Ingredience (2 x porce)

Maso a zelenina

Omáčka

Příloha

Postup přípravy

  1. V malé misce smícháme ústřičnou omáčku, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a vodu. Promícháme a necháme stranou.
  2. Rýži propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu ve slané vodě. Po uvaření necháme přiklopenou dojít a zlehka prokypříme vidličkou.
  3. Ve woku nebo velké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme krůtí maso, osolíme a zprudka orestujeme ze všech stran (2–3 minuty). Přidáme česnek, zázvor a krátce orestujeme. Poté přidáme mrkev a po minutě i papriku. Restujeme další 2–3 minuty, zelenina by měla zůstat křupavá.
  4. Přilijeme připravenou omáčku, vše dobře promícháme a necháme jen krátce provařit, aby se chutě spojily. Odstavíme.
  5. Podáváme s horkou basmati rýží. Posypeme sezamem a případně nasekanou jarní cibulkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 593.52 kcal | Protein: 45.62 g | Sacharidy: 67.75 g | z toho cukr: 6.17 g | Tuk: 14.14 g | z toho nas. MK: 2.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4574-kruti-nudlicky-na-ustricne-omacce