Kuřecí teriyaki s nudlemi
Teriyaki kuřecí kousky s čínskými nudlemi jsou rychlým a chutným pokrmem inspirovaným japonskou kuchyní. Sladko-slaná omáčka teriyaki dokonale obalí šťavnaté kuřecí maso, které se skvěle kombinuje s jemnými nudlemi a křupavým sezamem. Ideální volba pro rychlou večeři plnou exotických chutí.
Reklama
Postup přípravy
1.
V misce smícháme sójovou omáčku, med, ocet, sezamový olej, česnek a zázvor. Přidáme kuřecí kousky a necháme marinovat alespoň 20 minut (ideálně déle).
2.
Nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a promícháme se sezamovým olejem, aby se neslepily.
3.
Na pánvi nebo woku rozehřejeme trochu oleje. Vyjmeme kuřecí kousky z marinády (marinádu si ponecháme) a opečeme je zprudka dozlatova.
4.
Do zbylé marinády přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě a přilijeme na pánev ke kuřeti. Za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne a kuře není dokonale propečené.
5.
Na talíř naaranžujeme nudle, navrch dáme teriyaki kuřecí kousky. Posypeme sezamem a podáváme.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
626.35 kcal |
Protein |
46.69 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
68.01 g
12.30 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.10 g
3.08 g
|
Reklama
Reklama