Teriyaki kuřecí kousky s čínskými nudlemi jsou rychlým a chutným pokrmem inspirovaným japonskou kuchyní. Sladko-slaná omáčka teriyaki dokonale obalí šťavnaté kuřecí maso, které se skvěle kombinuje s jemnými nudlemi a křupavým sezamem. Ideální volba pro rychlou večeři plnou exotických chutí.
Ingredience (3 x porce)
Na kuřecí teriyaki
Na nudle
Na posypání
Postup přípravy
V misce smícháme sójovou omáčku, med, ocet, sezamový olej, česnek a zázvor. Přidáme kuřecí kousky a necháme marinovat alespoň 20 minut (ideálně déle).
Nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a promícháme se sezamovým olejem, aby se neslepily.
Na pánvi nebo woku rozehřejeme trochu oleje. Vyjmeme kuřecí kousky z marinády (marinádu si ponecháme) a opečeme je zprudka dozlatova.
Do zbylé marinády přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě a přilijeme na pánev ke kuřeti. Za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne a kuře není dokonale propečené.
Na talíř naaranžujeme nudle, navrch dáme teriyaki kuřecí kousky. Posypeme sezamem a podáváme.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 626.35 kcal |
Protein: 46.69 g |
Sacharidy: 68.01 g |
z toho cukr: 12.30 g |
Tuk: 17.10 g |
z toho nas. MK: 3.08 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4567-kureci-teriyaki-s-nudlemi