Kávové cukroví

Toto kávové cukroví je ideální pro milovníky kávy. Spojuje v sobě jemné kávové těsto, krémovou náplň, lahodnou kávovou polevu a sladkou dekoraci fondánem. Perfektní pro vánoční svátky nebo jakoukoli příležitost, kdy chcete potěšit své blízké něčím speciálním.

Reklama

Ingredience

Na krém

Na polevu

Na ozdobu

Množství na
+
  kusů

Postup přípravy

1.
V míse smícháme máslo, cukr, mouku a mletou kávu. Vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a necháme alespoň hodinu v lednici.
2.
Plech vyložíme pečicím papírem a troubu si předehřejeme na 180 °C.
3.
Těsto vyndáme z lednice a na pomoučeném povrchu jej rozválíme asi na 3 mm. Vykrajujeme z něj libovolné tvary a dáváme je na plech.
4.
Pečeme asi 10 minut, dokud nezačnou okraje hnědnout.
5.
Rozšleháme máslo s cukrem, přidáme studenou silnou kávu a rum. Důkladně promícháme.
6.
2 kusy upečeného cukroví slepujeme krémem k sobě.
7.
Moučkový cukr utřeme dohladka s teplou kávou, až nám vznikne poleva. Tou potáhneme slepené cukroví a necháme ztuhnout.
8.
Nakonec dozdobíme fondánem, který si můžeme vykrojit do libovolných tvarů. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 26.5.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × kusů
Energetická hodnota
124.00 kcal
Protein
0.86 g
Sacharidy
z toho cukr
11.85 g
6.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.19 g
5.15 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama