Kávové cukroví
Toto kávové cukroví je ideální pro milovníky kávy. Spojuje v sobě jemné kávové těsto, krémovou náplň, lahodnou kávovou polevu a sladkou dekoraci fondánem. Perfektní pro vánoční svátky nebo jakoukoli příležitost, kdy chcete potěšit své blízké něčím speciálním.
Reklama
Postup přípravy
1.
V míse smícháme máslo, cukr, mouku a mletou kávu. Vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a necháme alespoň hodinu v lednici.
2.
Plech vyložíme pečicím papírem a troubu si předehřejeme na 180 °C.
3.
Těsto vyndáme z lednice a na pomoučeném povrchu jej rozválíme asi na 3 mm. Vykrajujeme z něj libovolné tvary a dáváme je na plech.
4.
Pečeme asi 10 minut, dokud nezačnou okraje hnědnout.
5.
Rozšleháme máslo s cukrem, přidáme studenou silnou kávu a rum. Důkladně promícháme.
6.
2 kusy upečeného cukroví slepujeme krémem k sobě.
7.
Moučkový cukr utřeme dohladka s teplou kávou, až nám vznikne poleva. Tou potáhneme slepené cukroví a necháme ztuhnout.
8.
Nakonec dozdobíme fondánem, který si můžeme vykrojit do libovolných tvarů.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × kusů |
Energetická hodnota |
124.00 kcal |
Protein |
0.86 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.85 g
6.16 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.19 g
5.15 g
|
Reklama
Reklama