Kávové cukroví

Toto kávové cukroví je ideální pro milovníky kávy. Spojuje v sobě jemné kávové těsto, krémovou náplň, lahodnou kávovou polevu a sladkou dekoraci fondánem. Perfektní pro vánoční svátky nebo jakoukoli příležitost, kdy chcete potěšit své blízké něčím speciálním.

Ingredience (40 x kusů)

Na krém

Na polevu

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. V míse smícháme máslo, cukr, mouku a mletou kávu. Vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a necháme alespoň hodinu v lednici.
  2. Plech vyložíme pečicím papírem a troubu si předehřejeme na 180 °C.
  3. Těsto vyndáme z lednice a na pomoučeném povrchu jej rozválíme asi na 3 mm. Vykrajujeme z něj libovolné tvary a dáváme je na plech.
  4. Pečeme asi 10 minut, dokud nezačnou okraje hnědnout.
  5. Rozšleháme máslo s cukrem, přidáme studenou silnou kávu a rum. Důkladně promícháme.
  6. 2 kusy upečeného cukroví slepujeme krémem k sobě.
  7. Moučkový cukr utřeme dohladka s teplou kávou, až nám vznikne poleva. Tou potáhneme slepené cukroví a necháme ztuhnout.
  8. Nakonec dozdobíme fondánem, který si můžeme vykrojit do libovolných tvarů. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x kusů)

Energ. hodnota: 124.00 kcal | Protein: 0.86 g | Sacharidy: 11.85 g | z toho cukr: 6.16 g | Tuk: 8.19 g | z toho nas. MK: 5.15 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4541-kavove-cukrovi