Toto kávové cukroví je ideální pro milovníky kávy. Spojuje v sobě jemné kávové těsto, krémovou náplň, lahodnou kávovou polevu a sladkou dekoraci fondánem. Perfektní pro vánoční svátky nebo jakoukoli příležitost, kdy chcete potěšit své blízké něčím speciálním.
Ingredience (40 x kusů)
Na krém
Na polevu
Na ozdobu
Postup přípravy
V míse smícháme máslo, cukr, mouku a mletou kávu. Vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a necháme alespoň hodinu v lednici.
Plech vyložíme pečicím papírem a troubu si předehřejeme na 180 °C.
Těsto vyndáme z lednice a na pomoučeném povrchu jej rozválíme asi na 3 mm. Vykrajujeme z něj libovolné tvary a dáváme je na plech.
Pečeme asi 10 minut, dokud nezačnou okraje hnědnout.
Rozšleháme máslo s cukrem, přidáme studenou silnou kávu a rum. Důkladně promícháme.
2 kusy upečeného cukroví slepujeme krémem k sobě.
Moučkový cukr utřeme dohladka s teplou kávou, až nám vznikne poleva. Tou potáhneme slepené cukroví a necháme ztuhnout.
Nakonec dozdobíme fondánem, který si můžeme vykrojit do libovolných tvarů.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x kusů)
Energ. hodnota: 124.00 kcal |
Protein: 0.86 g |
Sacharidy: 11.85 g |
z toho cukr: 6.16 g |
Tuk: 8.19 g |
z toho nas. MK: 5.15 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4541-kavove-cukrovi