"Rumáče" - cukroví s rumovou polevou

  • Přidat foto

„Rumáče“ jsou velmi oblíbené a rychle mizející vánoční cukroví ze stolu. Zároveň vám jejich příprava nezabere moc času a vaše kuchyně bude provoněná rumem a sladkou vůní cukroví. Těsto je jemné a po upečení se doslova rozplývá na jazyku. Ochutnejte je sami a vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Ingredience

Na polevu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si do mísy připravíme žloutky s cukrem a rozetřeme.
2.
Poté přidáme mouku a sníh, který vyšleháme ze zbylých bílků.
3.
Rozmícháme na hladké těsto a rozdělíme na 2 díly. První díl nalejeme na připravený plech.
4.
Do druhého dílu přidáme kakao, promícháme a polejeme s ním první světlou část na plechu.
5.
Troubu si předehřejeme na 165 °C a pečeme cca 15 min.
6.
Mezitím si připravíme polevu a to tak, že cukr smícháme s vodou a rumem a rozmixujeme na hladkou polevu.
7.
Mažeme na vychladlé těsto rovnoměrně a polevu necháme zatuhnout cca 60 min.
8.
Vzhledem k tomu, že těsto je krásně měkké můžete použít vykrajovátka a vytvarovat si „rumáče“ do požadovaného tvaru.
9.
Přejeme dobrou chuť!

Od: Marie, 17.11.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
15 min vaření
45 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Kategorie: cukroví, Vánoce, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
658.28 kcal
Protein
6.96 g
Sacharidy
z toho cukr
91.19 g
68.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.09 g
12.75 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.