"Rumáče" - cukroví s rumovou polevou

„Rumáče“ jsou velmi oblíbené a rychle mizející vánoční cukroví ze stolu. Zároveň vám jejich příprava nezabere moc času a vaše kuchyně bude provoněná rumem a sladkou vůní cukroví. Těsto je jemné a po upečení se doslova rozplývá na jazyku. Ochutnejte je sami a vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Ingredience (8 x porce)

Na polevu

Postup přípravy

  1. Nejprve si do mísy připravíme žloutky s cukrem a rozetřeme.
  2. Poté přidáme mouku a sníh, který vyšleháme ze zbylých bílků.
  3. Rozmícháme na hladké těsto a rozdělíme na 2 díly. První díl nalejeme na připravený plech.
  4. Do druhého dílu přidáme kakao, promícháme a polejeme s ním první světlou část na plechu.
  5. Troubu si předehřejeme na 165 °C a pečeme cca 15 min.
  6. Mezitím si připravíme polevu a to tak, že cukr smícháme s vodou a rumem a rozmixujeme na hladkou polevu.
  7. Mažeme na vychladlé těsto rovnoměrně a polevu necháme zatuhnout cca 60 min.
  8. Vzhledem k tomu, že těsto je krásně měkké můžete použít vykrajovátka a vytvarovat si „rumáče“ do požadovaného tvaru.
  9. Přejeme dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 666.04 kcal | Protein: 7.24 g | Sacharidy: 93.42 g | z toho cukr: 68.42 g | Tuk: 27.98 g | z toho nas. MK: 12.69 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2193-rumace-cukrovi-s-rumovou-polevou