„Rumáče“ jsou velmi oblíbené a rychle mizející vánoční cukroví ze stolu. Zároveň vám jejich příprava nezabere moc času a vaše kuchyně bude provoněná rumem a sladkou vůní cukroví. Těsto je jemné a po upečení se doslova rozplývá na jazyku. Ochutnejte je sami a vyzkoušejte tento jednoduchý recept.
Ingredience (8 x porce)
Na polevu
Postup přípravy
Nejprve si do mísy připravíme žloutky s cukrem a rozetřeme.
Poté přidáme mouku a sníh, který vyšleháme ze zbylých bílků.
Rozmícháme na hladké těsto a rozdělíme na 2 díly. První díl nalejeme na připravený plech.
Do druhého dílu přidáme kakao, promícháme a polejeme s ním první světlou část na plechu.
Troubu si předehřejeme na 165 °C a pečeme cca 15 min.
Mezitím si připravíme polevu a to tak, že cukr smícháme s vodou a rumem a rozmixujeme na hladkou polevu.
Mažeme na vychladlé těsto rovnoměrně a polevu necháme zatuhnout cca 60 min.
Vzhledem k tomu, že těsto je krásně měkké můžete použít vykrajovátka a vytvarovat si „rumáče“ do požadovaného tvaru.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 666.04 kcal |
Protein: 7.24 g |
Sacharidy: 93.42 g |
z toho cukr: 68.42 g |
Tuk: 27.98 g |
z toho nas. MK: 12.69 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2193-rumace-cukrovi-s-rumovou-polevou