Kakaová kolečka slepovaná kávovým krémem

Pokud máte rádi krémové cukroví polévané čokoládou a chuť kávy, vyzkoušejte tato slepovaná kolečka.

Ingredience

    • nebo

na krém

na polevu

na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Z uvedených surovin si vypracujeme těsto a necháme alespoň dvě hodiny odpočinout.
2.
Poté si vyválíme asi 3mm silný plát a vykrajujeme kolečka. Pokud budete chtít, klidně můžete dělat jiné tvary, čtverečky, hvězdičky, dle libosti.
3.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. Troubu hlídáme, u tmavého těsta se hůř pozná, zda je upečené a potom se naopak může zase lehce spálit.
4.
Upečené cukroví necháme zchladnout.
5.
Krém si vyšleháme ze změklého másla, cukru a turecké kávy. Uvaříme si silnou tureckou kávu, kterou necháme vychladnout na pokojovou teplotu, aby se nám krém nesrazil. Kávy dáme do krému tolik, nakolik chceme mít kávovou chuť intenzivní.
6.
Čokoládu na vaření rozpustíme s tukem ve vodní lázni a máme hotovou polevu.
7.
Cukroví slepujeme krémem, poléváme čokoládou a sypeme barevným zdobením.

Od: Šárka75, 19.11.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 40 min celkem
Množství: 40 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Kategorie: cukroví, Vánoce, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
156.09 kcal
Protein
1.13 g
Sacharidy
z toho cukr
13.79 g
8.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.54 g
6.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.