Kakaová kolečka slepovaná kávovým krémem

Pokud máte rádi krémové cukroví polévané čokoládou a chuť kávy, vyzkoušejte tato slepovaná kolečka.

Ingredience (40 x porce)

na krém

na polevu

na ozdobu

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin si vypracujeme těsto a necháme alespoň dvě hodiny odpočinout.
  2. Poté si vyválíme asi 3mm silný plát a vykrajujeme kolečka. Pokud budete chtít, klidně můžete dělat jiné tvary, čtverečky, hvězdičky, dle libosti.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. Troubu hlídáme, u tmavého těsta se hůř pozná, zda je upečené a potom se naopak může zase lehce spálit.
  4. Upečené cukroví necháme zchladnout.
  5. Krém si vyšleháme ze změklého másla, cukru a turecké kávy. Uvaříme si silnou tureckou kávu, kterou necháme vychladnout na pokojovou teplotu, aby se nám krém nesrazil. Kávy dáme do krému tolik, nakolik chceme mít kávovou chuť intenzivní.
  6. Čokoládu na vaření rozpustíme s tukem ve vodní lázni a máme hotovou polevu.
  7. Cukroví slepujeme krémem, poléváme čokoládou a sypeme barevným zdobením.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 155.42 kcal | Protein: 1.11 g | Sacharidy: 13.63 g | z toho cukr: 7.40 g | Tuk: 10.59 g | z toho nas. MK: 6.61 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2201-kakaova-kolecka-slepovana-kavovym-kremem