Sýrové pagáče

Sýrové pagáče jsou nadýchané, voňavé a jemně vrstvené pečivo, které se skvěle hodí jako slané pohoštění nebo příloha k polévkám a omáčkám. Díky sýru mají bohatou chuť a rozplývají se na jazyku.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  kusů

Postup přípravy

1.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a nastrouhaný sýr.
2.
Do vlažné zakysané smetany zamícháme cukr a droždí, necháme pár minut aktivovat.
3.
Máslo nakrájíme na menší kousky a přidáme do mouky.
4.
Přidáme vejce a kvásek ze smetany s droždím a vypracujeme hladké těsto.
5.
Přikryjeme utěrkou a necháme kynout cca 1 hodinu na teplém místě.
6.
Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku 1,5 cm a přehneme na třetiny, poté znovu rozválíme. Tento postup zopakujeme 2× pro lepší vrstvení.
7.
Nakonec rozválíme na tloušťku cca 1,5 cm a vykrajujeme pagáče pomocí skleničky nebo kulaté formičky.
8.
Pagáče přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
9.
Potřeme je rozšlehaným žloutkem a můžeme posypat semínky nebo kmínem.
10.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20 minut, dokud nejsou zlatavé. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 12.5.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × kusů
Energetická hodnota
234.51 kcal
Protein
6.41 g
Sacharidy
z toho cukr
19.23 g
0.74 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.36 g
8.62 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama