Domácí langoše

Když míjíte stánky na koupalištích, jistě vás naláká i vůně čerstvých langošů. Křupavé langoše jsou na domácí přípravu velmi snadné. Vyzkoušejte tento recept a máte netradiční pohoštění pro hosty. Určitě si je zamilují více než obvyklé jednohubky.

Ingredience

Na těsto

Na hotový langoš

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Připravíme si kvásek. Do mísy rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr, lžíci mouky a vlažné mléko. Rozšleháme metličkou, aby se ke kvasnicím dostalo co nejvíce vzduchu. Necháme na teplém místě vykynout asi 10 minut.
2.
Do větší mísy prosejeme mouku se solí, přidáme vejce a vykynutý kvásek.
3.
Vypracujeme těsto a necháme kynout alespoň hodinu. Správně vypracované těsto nelepí na prsty.
4.
Po vykynutí rozdělíme na menší bochánky a postupně vytahujeme okraje. Těsto na langoš by mělo mít velmi tenký střed a tlusté okraje. Můžete i postupně vyhazovat na kloubech ruky, na zatnuté pěsti.
5.
Rozehřejeme si olej v pánvičce a smažíme langoš z obou stran. Hotový necháme na ubrousku okapat a připravíme si česnekový nátěr.
6.
Prolisujeme česnek do skleničky, přilijeme olivový olej, přidáme sůl. Promícháme a trochu promačkáme. Silikonovým štětečkem natíráme na langoš. Sypeme strouhaným sýrem a přidáme kečup.

Od: Iva V, 26.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Kategorie: chuťovky, česká, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
476.57 kcal
Protein
16.94 g
Sacharidy
z toho cukr
60.68 g
6.04 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.45 g
4.49 g

Detailní rozpis podle ingrediencí